We verzenden ook naar België, Duitsland en Frankrijk
Inloggen
Mijn Account
Wishlist
Winkelwagen
0
item -
item(s) -
(leeg)
Winkelwagen
Geen producten
Te bepalen
Verzending
€ 0,00
Totaal
Afrekenen
Winkelwagen
0
item -
item(s) -
(leeg)
Winkelwagen
Geen producten
Te bepalen
Verzending
€ 0,00
Totaal
Afrekenen
Het product is succesvol aan uw winkelwagen toegevoegd
Aantal
Totaal
Er zijn
0
artikelen in uw winkelwagen.
Er is 1 artikel in uw winkelwagen.
Totaal producten
Totaal verzendkosten
Te bepalen
Totaal
Ga door met winkelen
Doorgaan naar betalen
Toggle navigation
Home
Producten
Broodmixen
Broodmixen
Luxe hartige broodmixen
Luxe zoete broodmixen
Meel en bloem
Bakingrediënten
Voor brood
Voor gebak
Versieren
Natuurlijke zoetstoffen
Boeken
Zoete bakmixen
Cake
Koekjes
Plaat- en Molenkoeken
Muffins
Taarten
Taartpakketten
Bakgereedschap
Bakvormen
Keukenhulpjes
Broodbakmachine
Ontbijtgranen
Bavaroise en mousse
Bavaroise
Mousse
Vruchtensaus
Glutenvrij
Glutenvrije mixen
Meel en bloem
Zaden Pitten Noten Zuidvruchten
Cadeau's
Meelsoorten
Broodmixen
Broodmixen
Luxe hartige broodmixen
Luxe zoete broodmixen
Meel en bloem
Glutenvrij
Glutenvrije mixen
Meel en bloem
Bak Tips
Recepten
Boeken
Cadeau's
Over de Molen
>
Recepten
>
Speculaas-appeltaart
De Speculaas Appeltaart van Molen 'De Arend'
Molenpoducten in dit recept:
Molenspeculaasmix
Rozijnen
Gele roompoeder
Hazelnoten
Springvorm 22 cm
Speculaaskruiden
Voeg deze producten toe
Speculaas-appeltaart
Je hebt nodig:
1 zakje molenspeculaasmix
150 gram boter
1 ei
1,2 kilo appels
50 gram rozijnen
1 eetlepel speculaaskruiden
2 eetlepels geleroompoeder
Handje vol hazelnoten + enkele hazelnoten ter decoratie
200 gram amandelspijs
1 ei
Springvorm 22 à 24 centimeter
Bakpapier
Bereiding:
Dit kan een dag van tevoren.
Maak het deeg van de molenspeculaasmix en de boter zoals omschreven op de verpakking.
Leg de deegbol tot gebruik in de koelkast (in plasticfolie verpakken).
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht-cirulatieoven 25 graden lager).
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Doe ze in een grote kom.
Meng de appelstukjes met de speculaaskruiden, rozijnen, hazelnoten en het geleroompoeder.
Rol 2/3e het speculaasdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de springvorm met het deeg.
Verdeel de amandelspijs over de bodem van de springvorm.
Doe hierna de appelstukjes in de springvorm. Druk indien nodig een beetje aan.
Maak van de rest van het speculaasdeeg reepjes of een andere vorm om de appel af te dekken.
Bestrijk de taart met een losgeklopt ei en versier eventueel nog met wat hazelnoten.
Bak de speculaas-appeltaart in circa 60 minuten goudbruin en gaar.