De Speculaas Appeltaart van Molen 'De Arend'

Molenpoducten in dit recept:

  • Molenspeculaasmix
  • Rozijnen
  • Gele roompoeder
  • Hazelnoten
  • Springvorm 22 cm
  • Speculaaskruiden
Voeg deze producten toe

Speculaas-appeltaart

Je hebt nodig:

  • 1 zakje molenspeculaasmix
  • 150 gram boter 
  • 1 ei
  • 1,2 kilo appels
  • 50 gram rozijnen
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 2 eetlepels geleroompoeder
  • Handje vol hazelnoten + enkele hazelnoten ter decoratie
  • 200 gram amandelspijs
  • 1 ei
  • Springvorm 22 à 24 centimeter
  • Bakpapier

Bereiding:

  • Dit kan een dag van tevoren.
  • Maak het deeg van de molenspeculaasmix en de boter zoals omschreven op de verpakking.
  • Leg de deegbol tot gebruik in de koelkast (in plasticfolie verpakken).
  • Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht-cirulatieoven 25 graden lager).
  • Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes. Doe ze in een grote kom.
  • Meng de appelstukjes met de speculaaskruiden, rozijnen, hazelnoten en het geleroompoeder.
  • Rol 2/3e het speculaasdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed de springvorm met het deeg.
  • Verdeel de amandelspijs over de bodem van de springvorm.
  • Doe hierna de appelstukjes in de springvorm. Druk indien nodig een beetje aan.
  • Maak van de rest van het speculaasdeeg reepjes of een andere vorm om de appel af te dekken.
  • Bestrijk de taart met een losgeklopt ei en versier eventueel nog met wat hazelnoten.
  • Bak de speculaas-appeltaart in circa 60 minuten goudbruin en gaar.