De Speculaas Appeltaart van Molen 'De Arend'

Molenpoducten in dit recept:

  • Irish Cream Cakemix
  • Chocolade snippers
  • Springvorm 22cm
Voeg deze producten toe

Irish cream taartje

Irish cream taartje


Je hebt nodig:

  • 1 zakje Irish Cream cakemix* 
  • 200 + 200 gram zachte boter*
  • 200 gram ei* (dat zijn circa 3 à 4 eieren, eventueel aanvullen tot 200 gram)
  • 150 gram glazuursuiker*
  • Sterke koffie, afgekoeld
  • 1 à 2 eetlepels cacaopoeder, naar smaak
  • Kersenjam* (circa 150 gram)
  • Verse kersen
  • Chocoladesnippers*
  • Een springvorm van circa 22 cm doorsnede*, bekleed met bakpapier* of ingevet
  • Spuitmondje* en een (wegwerp)spuitzak*

* verkrijgbaar bij molen de Arend


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden (een hete lucht-circulatieoven 25 graden lager)
Bereid het beslag voor de Irish Cream cake zoals beschreven op de verpakking
Doe het beslag in de spingvorm en bak de cake mooi goudbruin en gaar in circa 60 à 70 minuten
Laat de cake volledig afkoelen

Maak intussen de mokkacrème
Klop de boter luchtig, en voeg beetje bij beetje de glazuursuiker toe
Voeg vervolgens beetje bij beetje, en naar smaak, de cacaopoeder toe
Tot slot voeg je per eetlepel en naar smaak de afgekoelde koffie toe
Proef tussendoor of de crème al een lekkere mokkasmaak gekregen heeft
Snijd vervolgens de cake 2 keer door, zodoende krijg je 3 lagen
Op de onderste laag smeer je een dun laagje mokkacrème en een laagje kersenjam
Leg de volgende laag er bovenop en smeer ook hier een laagje mokkacrème en een laagje kersenjam op
Hierna leg je de laatste cakelaag er op
Nu kan je de taart rondom voorzien van een laagje mokkacrème
Strooi de chocoladesnippers rondom de taart, ze blijven aan de mokkacrème plakken
Doe het laatste beetje crème in de spuitzak en versier de taart hiermee bovenop

Tot slot schik je de verse kersen bovenop de taart

Genieten maar!

Irish cream taartje