15 Feestelijke framboos-chocoladecakejes van Molen "De Arend"

Molenpoducten in dit recept:

  • Framboos-chocolade cakemix
  • Chocolade Bavaroise
  • Bosvruchten bavaroise
  • Muffinbakplaat
Voeg deze producten toe

15 feestelijke framboos-chocolade-cakejes 

framboos-chocolade-cakejes

Wat heb je nodig?

  • 1 pakje framboos chocolade cakemix*
  • 200 gram zachte boter*
  • 200 gram ei* (dat zijn 3 à 4 eieren, eventueel aangevuld met water tot 200 gram)
  • Chocoladebavaroise* en/of bosvruchtenbavaroise* 
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes ‘Klopfix’ van Dr. Oetker
  • Eventueel: vers fruit ter garnering
  • Papieren cakevormpjes*
  • Een muffinbakvorm*
  • (wegwerp) spuitzak*
  • Spuitmondje*

* Verkrijgbaar bij Molen de Arend.

Bereiding van de cakejes

Verwarm de oven voor op 175°c
Maak het cakebeslag voor de framboos-chocolade-cakejes zoals omschreven op de
cakemixverpakking
Doe de papieren cakevormpjes in de muffinbakvorm
Vul de cakevormpjes voor circa 2/3 met het beslag
Bak de cakejes in circa 25 minuten gaar (test op gaarheid met bijvoorbeeld een
satéprikker)
Laat de cakejes volledig afkoelen

Bereiding van de topping:

Voor dit recept hebben wij gekozen voor een halve verpakking chocoladebavaroise
en een halve verpakking bosvruchtenbavaroise maar je kan natuurlijk ook kiezen
voor één smaak bavaroise.
Als je beide kiest kunt je de andere helft bewaren als dessert of voor het
vullen van een taart.

Maak de helft ( 50 gram ) van de bavaroises zoals beschreven op de verpakking
maar klop door de slagroom extra de klopfix (per 250 ml slagroom gebruik je
1 zakje ‘Klopfix’)

Doe beide bavaroises in een spuitzak met spuitmond en maak een mooie toef op
de cakejes,
Garneer eventueel met wat vers fruit
Laat ongeveer een uur opstijven in de koelkast voordat je ze serveert

En klaar zijn de feestelijke cakejes.